{ "@context": "https://schema.org", "@type": "FAQPage", "mainEntity": [{ "@type": "Question", "name": "Mikä pyöröteräs on?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Pyöröteräs on yleisnimitys erilaisille pyöreänmuotoisille teräsmateriaaleille. Pyöröterästä valmistetaan usein erilaisiin rakennus-, kone- ja metallitöihin, joissa vaaditaan kestävyyttä ja lujuutta." } },{ "@type": "Question", "name": "Mihin pyöröterästä käytetään?", "acceptedAnswer": { "@type": "Answer", "text": "Pyöröterästä käytetään moniin eri käyttötarkoituksiin eri teollisuudenaloilla, rakennus- ja korjausprojekteissa sekä kotitalouksissa." } }] }

Pyörö­teräkset

Pyöröteräsvalikoimamme käsittää rakenneteräkset laaduissa S355J2+AR ja S355J2+N. Nuorrutusteräksiä varastoimme laaduissa 42CrMo4+QT, 25CrMo4+QT ja 34CrNiMo6+QT. Hiiletysteräksiä löytyy laaduissa 20MnCr5 ja 18CrNimo7-6+FP+HH. Kaikkia laatuja löytyy sekä kuumavalssattuina että taottuina. Kylmävedettyjä pyöröteräksiä varastoimme laadussa S355J2C+C/SH. Mitta-alueemme pyöröteräksissä on d10 mm – d600 mm.

Myös määrämittoihin sahattuna.

Rakenne­teräkset

Valssatut rakenne­teräkset

Rakenneteräkset ovat seostamattomia tai niukkaseosteisia teräksiä. Niiden hitsattavuus ja koneistettavuus on hyvä. Käyttökohteita ovat esimerkiksi nostolaitteiden ja kuljetuskoneiden osat, rakennusten ja siltojen rungot sekä erilaiset akselit.

Teräslaatu:S355J2/S355J2+NEN 10025-2
Tekninen standardi:EN 10060
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:+AR = kuumavalssattu, +N = normalisoitu
Pinnanlaatu:(p) = rouhesorvattu -0/+3 mm

Ore-X

Kalsium- ja rikkikäsitelty pyöröteräs.

  • parempi lastuttavuus
  • säästöä työkalukustannuksiin
  • lisää tuotantokapasiteettia
  • Mitta-alue: 80 – 260 mm
Teräslaatu:Ore-XEN 10025-2
Tekninen standardi:EN 10060
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:Normalisoitu
Pinnanlaatu:(p) = rouhesorvattu -0/+1,5 mm

Taotut rakenne­teräkset

Taotun rakenneteräksen hitsattavuus ja koneistettavuus on hyvä. Käyttökohteita ovat esimerkiksi nostolaitteiden ja kuljetuskoneiden osat, rakennusten ja siltojen rungot sekä erilaiset akselit.

Teräslaatu:S355J2+N / Ore ArcticEN 10025-2
Tekninen standardi:EN 10250-2
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:+N = normalisoitu
Pinnanlaatu:Rouhesorvattu -0/+3 mm

Ore Arctic

Iskusitkeys:-40 °C min. 45J
Pinnanlaatu:-0/+1,5 mm

Kylmä­vedetyt rakenne­teräkset

Kylmävedetty rakenneteräs on saatavana sekä vedettynä, että sorvattuna (+SH).

Teräslaatu:S355J2EN 10277-2
Tekninen standardi:EN 10278
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:Kuumavalssattu
Pinnanlaatu:Vedetty tai sorvattu h9

Nuorrutus­Teräkset

Valssatut nuorrutus­teräkset

Nuorrutuksella saavutetaan korkea myötö-, murto- ja väsymislujuus sekä hyvä sitkeys. Tyypillisiä nuorrutusterästen käyttökohteita ovat paksuhkot akselit, kiertokanget, vivut, jouset, hammaspyörät, työkalut, ruuvit ja mutterit.

Teräslaatu:42CrMo4/25CrMo4/34CrNiMo6EN 10083-3
Tekninen standardi:EN 10060
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:+QT = nuorrutettu
Pinnanlaatu:(p) = rouhesorvattu -0/+3 mm

Taotut nuorrutus­teräkset

Nuorrutuksella saavutetaan korkea myötö-, murto- ja väsymislujuus sekä hyvä sitkeys. Tyypillisiä nuorrutusterästen käyttökohteita ovat paksuhkot akselit, kiertokanget, vivut, jouset, hammaspyörät, työkalut, ruuvit ja mutterit.

Teräslaatu:42CrMo4/34CrNiMo6EN 10083-3
Tekninen standardi:EN 10250-3
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:+QT = nuorrutettu
Pinnanlaatu:Rouhesorvattu -0/+3 mm

Kylmä­vedetyt nuorrutus­teräkset

Nuorrutuksella saavutetaan teräkseen korkea myötö-, murto- ja väsymislujuus.

Teräslaatu:42CrMo4EN 10277-5
Tekninen standardi:EN 10278
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:+QT = nuorrutettu
Pinnanlaatu:Vedetty tai sorvattu h9

Hiiletys­teräkset

Valssatut hiiletys­teräkset

Hiiletysterästä käytetään kohteissa, joilta vaaditaan kovuutta sekä hyvää kulumis- ja väsymiskestävyyttä sekä sitkeyttä. Hiiletysterästä käytetään mm. hammaspyörissä, akseleissa, nokka-akseleissa, vierintäosissa sekä työkaluissa ja kiinnittimissä.

Teräslaatu:20MnCr5EN 10084
Tekninen standardi:EN 10060
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:U = valssattu, FP = hehkutettu
Pinnanlaatu:(p) = rouhesorvattu

Taotut hiiletys­teräkset

Hiiletysteräksessä on kova ja kulutusta kestävä pinta, suuri ydinlujuus ja hyvä sitkeys sekä hyvä kiillotettavuus.

Teräslaatu:18CrNiMo7-6EN 10084
Materiaali­todistus:3.1EN 10204
Toimitustilat:Hehkutettu
Pinnanlaatu:Rouhesorvattu -0/+3 mm
Mikä pyöröteräs on?

Pyöröteräs on yleisnimitys erilaisille pyöreänmuotoisille teräsmateriaaleille. Pyöröterästä valmistetaan usein erilaisiin rakennus-, kone- ja metallitöihin, joissa vaaditaan kestävyyttä ja lujuutta. Pyöröteräs voi olla valmistettu eri teräslaaduista, kuten hiiliteräs, ruostumaton teräs, korkean lujuuden teräs tai työkaluteräs.

Pyöröterästä valmistetaan yleisesti standardinmukaisia pituuksia, jotka vaihtelevat tyypillisesti 3-6 metrin välillä. Pyöröteräksen halkaisija voi vaihdella muutamasta millimetristä jopa useisiin kymmeniin senttimetreihin, ja sen muoto on pyöreä. Pyöröteräs voi olla myös pintakäsiteltyä, jolloin sen pintaa on käsitelty esimerkiksi kromauksella, nikkelöinnillä tai maalauksella.

Pyöröteräs on monikäyttöinen ja se soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi akselien, tukien, aitojen ja porttien valmistukseen. Pyöröteräksen ominaisuuksia voidaan säätää valitsemalla oikea teräslaatu, käsittely ja muotoilu, mikä tekee siitä erittäin monipuolisen materiaalin erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Mihin pyöröterästä käytetään?

Pyöröterästä käytetään moniin eri käyttötarkoituksiin eri teollisuudenaloilla, rakennus- ja korjausprojekteissa sekä kotitalouksissa. Tässä muutamia esimerkkejä pyöröteräksen käytöstä:

Rakentaminen: Pyöröterästä käytetään monissa rakennusprojekteissa. Esimerkiksi betonipilarit ja -tuet, portaat, terassit, kaiteet ja aidat valmistetaan usein pyöröteräksestä.

Koneenrakennus: Pyöröteräs on tärkeä materiaali koneenrakennuksessa, jossa se käytetään esimerkiksi erilaisissa akselirakenteissa, voimansiirtorakenteissa, laakereissa, liittimissä ja kiinnikkeissä.

Metallityöt: Pyöröterästä käytetään laajalti metallitöissä, kuten sorvaus- ja jyrsintätöissä, hitsauksessa, taivutuksessa ja leikkauksessa.

Auto- ja lentokoneteollisuus: Pyöröterästä käytetään monissa eri auto- ja lentokonetekniikan sovelluksissa, kuten esimerkiksi alustan komponenteissa, moottorin komponenteissa ja ohjausjärjestelmissä.

Kotitaloudet: Pyöröterästä käytetään myös monissa kotitaloussovelluksissa, kuten esimerkiksi huonekalujen valmistuksessa, pihakalusteiden valmistuksessa ja grillien rakentamisessa.

Pyöröteräs on monikäyttöinen materiaali, joka soveltuu moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin sen kestävyyden ja monipuolisuuden vuoksi.

Mitä tarkoitetaan karkaistulla pyöröteräksellä?

Karkaistu pyöröteräs on pyöröteräs, joka on käynyt läpi karkaisuprosessin. Karkaisu on lämpökäsittelyprosessi, joka tekee teräksestä kovempaa ja kestävämpää. Karkaisuprosessissa pyöröteräs kuumennetaan ensin korkeaan lämpötilaan, jonka jälkeen se nopeasti jäähdytetään jäähdytysaineessa, kuten öljyssä, vedessä tai ilmassa.

Karkaisuprosessin jälkeen pyöröteräs on huomattavasti kovempaa ja kestävämpää kuin ennen karkaisua. Karkaistu pyöröteräs kestää paremmin kulutusta, iskuja ja korkeita lämpötiloja. Karkaisun ansiosta pyöröteräs on myös kestävämpi väsyttävissä olosuhteissa, joissa teräs altistuu toistuville rasituksille. Karkaistua pyöröterästä käytetään yleisesti erilaisissa rakennus-, kone- ja metallitöissä, joissa vaaditaan erityistä kestävyyttä ja lujuutta. Karkaistua pyöröterästä käytetään esimerkiksi akselien, kampien, venttiilien, laakereiden ja erilaisten kiinnikkeiden valmistuksessa.

Pyöröteräs hinta?

Pyöröteräksen hinta muodostuu useasta eri tekijästä, kuten raaka-aineiden hinnasta, tuotantokustannuksista, markkinakysynnästä ja tarjonnasta sekä teräksen laadusta ja ominaisuuksista.

Voiko pyöröterästä taivuttaa?

Pyöröterästä voi taivuttaa, mutta sen taivutettavuus riippuu monista tekijöistä, kuten teräksen laadusta, paksuudesta ja halkaisijasta sekä taivutuskulmasta ja taivutustekniikasta.

Pyöröteräksen taivuttaminen vaatii yleensä erikoislaitteita, kuten taivutuspuristimia tai pyöröteräksen taivutukseen suunniteltuja koneita. Taivutusprosessi voi myös sisältää esikäsittelyjä, kuten lämmitystä tai jäähdytystä, jotta pyöröteräksen taivutus onnistuu.

On tärkeää huomioida, että pyöröteräksen taivutus saattaa vaikuttaa sen rakenteeseen ja ominaisuuksiin, kuten kovuuteen ja kestävyyteen. Siksi on tärkeää varmistaa, että pyöröteräksen taivutusprosessi on asianmukainen ja että käytetty laitteisto ja tekniikka ovat sopivia kyseiselle pyöröteräkselle ja sen käyttökohteelle.

Miksi ostaa pyöröterästä Orelta?

Meillä on laaja valikoima pyöröteräksiä, joiden halkaisija ja pituus vaihtelevat. Valikoimastamme löydät varmasti oikean pyöröteräksen, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi. Tarjoamme myös räätälöityjä ratkaisuja, joiden avulla voimme valmistaa pyöröteräksen tarkalleen asiakkaan vaatimusten mukaisesti.

Lisäksi tarjoamme erinomaista asiakaspalvelua ja nopeaa toimitusta kaikille tuotteillemme. Olemme sitoutuneet takaamaan, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä tuotteidemme laatuun ja toimitusaikoihin.

Valitsemalla Oren pyöröterästen toimittajaksesi saat korkealaatuisia tuotteita, luotettavaa palvelua ja kilpailukykyiset hinnat. Ota yhteyttä meihin ja anna meidän auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan pyöröteräksen.

Saatat olla myös kiinnostunut: Saumattomat teräsputket , Ainesputket, sekä Nuorrutusteräkset.