Nuorrutus­teräkset

Nuorrutus­teräkset

Varastovalikoimastamme löytyvillä 42CrMo4, 25CrMo4 ja 34CrNiMo6 pyöröteräksillä on nuorrutusprosessissa saavutettu korkea myötö-, murto- ja väsymislujuus sekä hyvä sitkeys. Nuorrutusprosessissa teräs on karkaistu ja sen jälkeen päästetty haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. Tyypillisiä nuorrutusterästen käyttökohteita ovat mm. hammaspyörät, koneen osat, akselit ja akselitapit.

Nuorrutus­terästen ominaisuustaulukko

CSiMnPSCrMoNiReH N/mm2Rm N/mm2
25CrMo4+QT0,22 – 0,29max. 0,40,6 – 0,9max. 0,035max. 0,0350,9 – 1,20,15 – 0,3380 – 700650 – 950
34CrNiMo6+QT0,3 – 0,38max. 0,40,5 – 0,8max. 0,025max. 0,0351,3 – 1,70,15 – 0,31,3 – 1,7min. 600800 – 1300
42CrMo4+QT0,38 – 0,45max. 0,40,6 – 0,9max. 0,025max. 0,0350,9 – 1,20,15 – 0,3460 – 750700 – 1200
Mikä nuorrutusteräs on?

Nuorrutusteräs on teräs, joka on lämpökäsitelty siten, että siinä on pieniä hiukkasia tai partikkeleita, jotka auttavat terästä säilyttämään paremmin lujuutensa ja sitkeytensä korkeissa lämpötiloissa Nuorrutusteräksen ominaisuuksia voidaan muokata lämpökäsittelyn avulla, jolloin voidaan saada aikaan erilaisia ominaisuuksia eri sovelluksia varten.

Mihin nuorrutusterästä käytetään?

Nuorrutusterästä käytetään yleisesti korkean lämpötilan olosuhteissa, kuten esimerkiksi moottoreissa, turbiineissa ja muissa voimalaitossovelluksissa, joissa teräksen on kestettävä korkeita lämpötiloja ja mekaanista rasitusta.

Mitä tarkoitetaan nuorrutusteräksen karkaisulla?

Nuorrutusteräksen karkaisu tarkoittaa teräksen lämpökäsittelyä, jossa terästä kuumennetaan ensin korkeaan lämpötilaan ja sen jälkeen jäähdytetään nopeasti, jolloin teräksen rakenne muuttuu. Karkaisuprosessin tarkoituksena on parantaa teräksen lujuutta, kovuutta ja kestävyyttä mekaanista rasitusta vastaan.

Nuorrutusteräksen karkaisuprosessi tapahtuu yleensä kahdessa vaiheessa: ensin teräs kuumennetaan niin kutsutulle austenitointilämpötilalle, joka yleensä on noin 800-1000°C, jolloin teräksen rakenne muuttuu austeniittiseksi. Tämän jälkeen teräs nopeasti jäähdytetään, jotta austeniitti muuttuu martensiitiksi, joka on erittäin kova ja luja, mutta myös hauras.

Nuorrutusteräksen karkaisua seuraa yleensä vielä jälkikäsittely, joka voi olla esimerkiksi nuorrutus tai pintakarkaisu. Jälkikäsittelyllä voidaan parantaa teräksen kestävyyttä ja sitkeyttä karkaisun jälkeen.

Nuorrutusteräs hinta?

Nuorrutusteräksen hinta muodostuu monesta eri tekijästä, kuten raaka-aineiden hinnasta, tuotannon kustannuksista, markkinakysynnästä ja tarjonnasta sekä teräksen ominaisuuksista ja laadusta. Nuorrutusteräksen raaka-aineet ovat yleensä korkealaatuisia ja niiden hankintahinta voi vaihdella esimerkiksi sen mukaan, onko kyseessä perusraaka-aineiden hintojen nousu tai lasku.

Mitkä ovat nuorrutusteräksen ominaisuudet?

Nuorrutusteräksellä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erittäin hyödyllisen monissa sovelluksissa, erityisesti korkean lämpötilan sovelluksissa. Joitakin näistä ominaisuuksista ovat:

Korkea lujuus: Nuorrutusteräs on erittäin luja ja kestävä materiaali, joka säilyttää lujuutensa ja sitkeytensä korkeissakin lämpötiloissa. Tämä tekee siitä erittäin hyödyllisen sovelluksissa, joissa materiaalin on kestettävä suurta mekaanista rasitusta.

Hyvä kulumiskestävyys: Nuorrutusteräs on erittäin kestävä materiaali, joka kestää hyvin kulumista ja korroosiota. Tämä tekee siitä hyödyllisen sovelluksissa, joissa materiaalin on kestettävä kulutusta ja korroosiota, kuten esimerkiksi voimalaitoksissa.

Hyvä lämmönkestävyys: Nuorrutusteräs säilyttää lujuutensa ja kestävyytensä korkeissa lämpötiloissa. Tämä tekee siitä hyödyllisen sovelluksissa, joissa materiaalin on kestettävä korkeita lämpötiloja, kuten esimerkiksi moottoreissa ja turbiineissa.

Hyvä hitsattavuus: Nuorrutusteräs on yleensä hitsattavaa, mikä tekee siitä erittäin hyödyllisen monissa sovelluksissa, joissa materiaalin on oltava hitsattava.

Hyvä muokattavuus: Nuorrutusterästä voidaan muokata eri muotoihin ja kokoihin, mikä tekee siitä monipuolisen materiaalin, jota voidaan käyttää monissa eri sovelluksissa.

Yhteenvetona voidaan todeta, että nuorrutusteräs on erittäin kestävä, luja ja monipuolinen materiaali, jolla on useita hyödyllisiä ominaisuuksia monissa sovelluksissa.

Miksi ostaa Orelta nuorrutusterästä?

Oren tarjoamat nuorrutusteräkset ovat erittäin laadukkaita, kestäviä ja luotettavia. Tässä muutamia syitä, miksi kannattaa ostaa juuri meiltä:

Laaja valikoima: Tarjoamme laajan valikoiman nuorrutusteräksen tuotteita, joista voit valita tarpeisiisi sopivan. Olipa kyseessä sitten voimalaitos, kemikaalitehdas tai jokin muu, niin meiltä löydät varmasti sopivan tuotteen.

Laadukkaat tuotteet: Meiltä saat aina laadukkaat nuorrutusteräksen tuotteet, jotka täyttävät korkeat vaatimukset. Laadukkaat tuotteet takaavat, että saat käyttöösi kestävän ja luotettavan materiaalin.

Nopea toimitus: Meillä on nopea ja joustava toimitus, joka varmistaa, että saat tilaamasi tuotteet nopeasti ja tehokkaasti. Voit olla varma, että tuotteet saapuvat perille sovittuun aikaan.

Asiantunteva palvelu: Meillä on ammattitaitoinen henkilökunta, joka auttaa sinua löytämään sopivan nuorrutusteräksen tuotteen tarpeisiisi. Henkilökuntamme tuntee nuorrutusteräksen erityispiirteet ja auttaa sinua valitsemaan oikean tuotteen, joka täyttää tarpeesi.

Kilpailukykyinen hinta: Meillä on kilpailukykyinen hintataso, joka varmistaa, että saat korkealaatuisen nuorrutusteräksen edulliseen hintaan.

Jos olet etsimässä luotettavaa ja laadukasta nuorrutusteräksen toimittajaa, olet tullut oikeaan paikkaan. Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää tuotteistamme ja palveluistamme.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Pyöröteräkset, Saumattomat teräsputket sekä Ainesputket